Головна » 2015 » Липень » 7 » BBC Micro:bit – програмований мікрокомп'ютер для дітей (і не тільки).
19:57
BBC Micro:bit – програмований мікрокомп'ютер для дітей (і не тільки).

У прагненні повторити успіх мініатюрного комп'ютера Raspberry Pi відома британська телерадіокомпанія BBC представила фінальний референсний дизайн Micro: bit - прямокутного одноплатного комп'ютера розмірами 4х5 см - і розповіла про його ключові особливості.

Як і Raspberry Pi, крихітний комп'ютер від BBC орієнтований в першу чергу на молоду аудиторію і покликаний допомогти всім бажаючим отримати необхідні базові знання в області програмування і зрозуміти, яким чином влаштовані сучасні обчислювальні пристрої. У числі особливостей новинки конструктори виділяють 25 світлодіодів червоного кольору, дві програмовані кнопки, а також вбудовані акселерометр і магнітометр. Оснащення пристрою також включає бездротовий інтерфейс Bluetooth LE, роз'єм microUSB, п'ять клем введення-виведення, до яких можна під'єднати зубчасті затиски і 4-мм акустичні роз'єми типу «банан». Минуло чимало часу відтоді, як оригінальний BBC Micro знаходився в авангарді технологічних інновацій, але навіть так - новинка приблизно в 18 разів швидше і 67 разів легше свого духовного наступника.

У списку партнерів BBC за проектом Micro: bit числяться такі імениті компанії, як ARM, Microsoft, Samsung і Barclays. Ми вже раніше повідомляли, що в рамках своєї ініціативи підвищення інтересу до програмування у Великобританії компанія BBC в жовтні подарує школярам мільйон мікрокомп'ютерів Micro: bit. Крім того, в кінці літа медіакорпорація намір запустити сайт, на якому будуть розміщені курси навчання програмуванню на Micro: bit.

Що ж стосується більш дорослої аудиторії, вони також можуть стати жертвами повального захоплення програмувати за допомогою Micro: bit. Компанія BBC обіцяє зробити проект Micro: bit відкритим і створити некомерційну організацію, яка буде наглядати за його розвитком. Згодом з'являться нові комерційні мікрокомп'ютери Micro: bit.

Джерело: http://www.engadget.com/2015/07/07/bbc-micro-bit/?ncid=rss_truncated

http://itc.ua/news/bbc-micro-bit-programmiruemyiy-mikrokompyuter-dlya-detey-ne-tolko/

Переглядів: 1125 | Додав: LinuxFun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Категорії розділу
Новини світу Orange Pi [9]
В цій категорії зібрано всі новини зі світу Orange Pi
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Яку версію Orange Pi Ви б купили?
Всього відповідей: 13
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0